IZBERI NAJMOČNEJŠE ZAVAROVANJE NA SPLETU

Pogosta vprašanja

Online Gorilla je e-medij med različnimi subjekti, ki med seboj komunicirajo z namenom sklenitve zavarovanja.

1. Kaj je Online Gorilla?

Online Gorilla je sodobna spletna storitev, ki povpraševanja po zavarovanju posreduje zavarovalnim agencijam, ter jim omogoči, da pripravijo ustrezne ponudbe. Ponudbe zavarovalnic se prikažejo v pregledni obliki in olajšajo odločitev za izbor najustreznejšega zavarovanja.

2. Zakaj bi uporabljal Online Gorillo?

Svoje povpraševanje po zavarovanju pošljete na sodoben spletni način - hitro, z vašo najljubšo napravo, v času in na način, ki vam odgovarja. Zavarovalnice oz. njihovi zastopniki – distributerji zavarovalnih produktov za vas pripravijo individualno ponudbo. Zavarovalna kritja in njihove lastnosti vseh ponudb so vam prikazani v pregledni obliki. Po odločitvi vas izbrani ponudnik kontaktira in sklenete zavarovanje pri izbrani zavarovalnici. Pomoč vam je na voljo, če/ko jo potrebujete.

Storitev je za vas brezplačna.

3. Kaj mi koristi?

Dobil boste individualne ponudbe, ki jih bodo na osnovi vašega povpraševanja zavarovalnice oz. njihovi zastopniki – distributerji zavarovalnih produktov pripravili za vas. Videli jih boste v pregledni in primerljivi obliki, kar vam bo pomagalo pri odločitvi za najustreznejše zavarovanje. Izbirali boste po ceni in zavarovalnih kritjih, po izboru pa boste pri izbranem ponudniku hitro sklenili zavarovanje.

4. Kako se prijavim?

V Online Gorillo se ne rabite prijaviti. Sledite hitremu postopku, ki vas vodi preko priprave vašega povpraševanja. Potem boste preko SMS-a in/ali elektronske pošte dobivali povezave, ki vas bodo avtomatsko vodili preko procesa pregleda ponudb do sklenitve zavarovanja.

5. Kdo so ljudje za Online Gorillo?

Online Gorilla je storitev, ki jo je razvilo slovensko podjetje Insu IT d.o.o.. Vodilo nas je prepričanje, da slovenski potrošniki zaslužimo dodano vrednost te storitve, ki jo omogoča moderna tehnologija in nam pomaga pri odločanju. Storitve Online Gorille bomo konstantno nadgrajevali. Storitve Online Gorille bomo ponudili tudi širše v svetu.

6. Kdo to uporablja?

Online Gorilla je namenjena vsakemu posamezniku, pa tudi manjšim podjetnikom. Uporabljajo jo predvsem ljudje, ki si želijo sodobnih digitalnih storitev, ki so enostavne in dajejo večjo dodano vrednost uporabniku.

7. Kakšne so izkušnje uporabnikov?

Uporabniki pohvalijo predvsem enostaven vnos povpraševanja in pregledno primerjavo ponudb. Veliko uporabnikov je dobilo zavarovanje, ki je cenovno ugodnejše, kot so ga sklepali do sedaj.

8. Kakšne so moje obveznosti, če se prijavim oz. začnem uporabljati?

Uporabnik nima obveznosti in storitev pridobivanja ponudb je zanj brezplačna. Če si s ponudbo zadovoljen, potrdi zavarovanje preko Online Gorille, da bi to storite lahko ohranjali še naprej brezplačno.

9. Skrbi me razkrivanje/posredovanje mojih osebnih podatkov v Online Gorilli (pošiljanje police)?

Varovanju osebnih podatkov, posvečamo veliko pozornost. Za pridobitev individualne ponudbe je potrebno vaše podatke poslati ponudniku. V primeru zavarovanja vaše podatke dobi zavarovalna agencija in/ali zavarovalnica O vseh dejanjih povezanih z vašimi podatki boste konkretno vprašani, če se z njimi strinjate. Več o politiki varovanja osebnih podatkov si preberite na: https://www.onlinegorilla.com/vop

10. Kako se uporablja? (koraki, navodila, webinarji)

Več o storitvi si lahko preberete na tej povezavi. Za dodatna vprašanja, komentarje in podobno nas vedno lahko kontaktiraš preko kontaktov, ki jih najdeš na spletni strani.

11. Kaj lahko kupim v Online Gorilli?

Online Gorilla ni spletna trgovina, preko katere bi kupil blago ali storitve. Online Gorilla vam omogoča, da preko spletne strani povprašate, pridobite in primerjate ponudbe zavarovanja različnih zavarovalnic.

12. Kaj pomeni primerjava ponudb?

Ponudniki preko spletne strani onlineGorilla.com pošljejo ponudbe. Online Gorilla te ponudbe prikaže v obliki, da se jih lahko pogleda ter primerja po ceni in lastnostih. V primerjavi so navedene najpomembnejše lastnosti ali kritja, podan je opis lastnosti oz. kritij in razlika med posameznimi ponudbami, če obstaja.

13. Kako poteka primerjava ponudb?

Ponudbe so v osnovi razvrščene po ceni. Pomembno je, da si ogledate tudi vsebino ponudb. Izberete ponudbe, ki se ti zdijo najprimernejše ter jih v naslednjem koraku primerjate še po lastnostih. Ko se odločite, potrdite svojo izbiro, na osnovi katere vas kontaktira ponudnik za sklenitev zavarovanja.

14. Kaj če potrebujem dodatne informacije o storitvi ali o ponudbi?

Za vse informacije so vam na razpolago strokovnjaki, na e-mailu: info@onlinegorilla.com

15. Kdo mi ponuja storitve v Online Gorilli?

Zavarovanja ponujajo zavarovalne agencije, ki so zastopniki določenih zavarovalnic. Ko boste prejeli ponudbe, boste lahko videli katera zavarovalna agencija vam je pripravila posamezno ponudbo. Preden se odločite katero zavarovanje boste sklenili, vam je na voljo informacija o agenciji in splošni pogoji zavarovanja.

16. Kdo so agentje v Online Gorilli?

Zavarovalne agencije so družbe, ki nastopajo kot zastopnik zavarovalnic in distributer zavarovalnih produktov. Pri vsaki ponudbi je navedena zavarovalna agencija, ki je ponudbo pripravila in zakonsko predpisana informacija o agenciji, ki jo pred odločitvijo lahko podrobno pregledate.

17. Katere zavarovalnice mi nudijo zavarovanje?

Zavarovanje vam lahko preko Online Gorille ponudijo vse zavarovalnice oz. njihovi zastopniki – distributerji zavarovalnih produktov, ki lahko nastopajo na slovenskem trgu. Če želite ponudbo točno določene zavarovalnice, pa je niste dobili, nam to sporočite.

18. Kdo odgovarja za izvedbo storitve oz. zavarovanje?

Za izvedbo storitve odgovarja zavarovalnica s katero ste sklenili zavarovalno polico. Predlagamo, da si podrobno preberete tudi splošne pogoje, ki so vam na voljo pri vsaki posamezni ponudbi pred potrditvijo naročila za zavarovanje.

19. Kdaj plačam polico, ki sem jo potrdil preko Online Gorille?

Glede načina in vrste plačila se boste dogovorili neposredno s ponudnikom zavarovanja, pri/preko katerem ste se odločili skleniti zavarovalno polico. Roki plačila so odvisni od komercialnih pogojev posamezne zavarovalnice. Večina zavarovalnic omogoča obročno plačilo, pri nekaterih lahko izberete popust ob enkratnem oz. takojšnjem plačilu.

20. Zakaj ne morem tudi plačati elektronsko znotraj postopka preko Online Gorille?

Storitev plačila in pošiljanja polic v elektronski obliki bomo dodali na Online Gorillo takoj, ko bo to področje urejeno zakonsko in podprto s strani zavarovalnic.

21. Kako se vrši dostava zavarovalnih polic? Kdo, kako, kdaj, ……

V najkrajšem možnem času po potrditvi izbrane ponudbe vas kontaktira ponudnik, ki ste ga izbrali. Z njim boste dogovorili vse potrebno glede plačila, dostave originalnih polic in potrdila za registracijo vozila.

22. Zakaj moram vpisati mobilno številko?

Na vaš mobilni telefon vam bomo poslali povezavo, preko katere boste kjerkoli lahko dostopali do ponudb, ki jih bodo za pripravili ponudniki. Le v primeru, da bi za pripravo vaših ponudb potrebovali še dodatne informacije, vas lahko telefonsko kontaktiramo.

23. Kdaj prejmem ponudbe?

Ponudbe boste prejeli naslednji delovni dan od potrditve, vendar ne prej kot mesec pred potekom obstoječe police. Na ta način bo ponudba aktualna, pripravljena individualno za vas ter primerna za sklenitev zavarovalne police.

24. Kako dostopam do ponudb?

O tem, da so za vas pripravljene ponudbe boste obveščeni preko kratkega sporočila na mobilni telefon ter preko elektronske pošte. V obeh sporočilih boste prejeli povezavo preko katere boste dostopali direktno do ponudb.